Asterico´s pudlar

Om kenneln

 

Asterico´s - historien om hur det började......

Vi skaffade vår första storpudel 1999 efter att ha haft schäfer tidigare. Vi började med hanar först, två stycken i från Guldtackans kennel. Dessa två hette Totte och Arne. Totte var född med njurfel och levde tyvärr inte mer än tills han var 2 år gammal. Nästa hund köpte vi från Gesmays kennel, också en vit hane vid namn Figge. Figge var en snygg hund och utställningsintresset växte fram. Görgen visade fram Figge till Dansk och Svensk Champion samt tränade lydnad och fick ett ett Lp 1. Under tiden skaffade vi Astro och sedan flyttade vi från Malmö till Höör, där vi i dag bor har vår kennel. Intresset för rasen i sin helhet har bara växt med åren och efterhand antalet hundar med.

Ska man ha kennel behöver man tikar och  när Lotta Sandell på Huffish kennel tog in en vit tik från Spanien, Delzarzoso Thanks To Huffish ( Mandy) fick vi chansen att deläga henne med Lotta, senare blev hon vår helt och hållet. Även Mandy visade Görgen fram till Svensk och Dansk champion.

Eftersom det är mycket jobb med storpudelns utställningspäls samt att Agneta har lite svårt att springa fort i utställningsringen så började intresset för mellanpudel växa fram. Vi hade undersökt rasen noga och visste vad vi ville ha för hundar i stamtavlan. När Zolhills kennel  fick en valpkull med fyra tikar fick jag chansen att köpa en tik från dom och så kom lilla China till oss, vår första mellanpudel. 

 

Asterico´s - idag

Vi fick vårt kennelnamn 2006 och hade vår första kull 2009.

Genom åren har vi deltagit i en del uppfödarutbildningar på Svenska Kennelklubben och har diplom i:

Grundläggande genetik

Färggenetik

Anatomi o rörelselära

 

Parning/valpning/valpens beteende

Näringslära

 

Görgen har deltagit i lydnadsutbildningar och har  erfarenhet inom lydnadsträning.

 

Målet med vår uppfödning är att avla fram sunda/ friska och vackra pudlar som givetvis har ett mycket bra temperament.

Vår måltavla består av pudlens rasstandard samt RAS. 

Vi har mycket högra krav på avelshundar vilket innebär att vi inte använder alla hundar i aveln som vi äger, dom bara älskar vi ändå!

 

 

 

 


 

Mandy och Agneta